h1

Skuffelsen er stor.

12/02/2013

Vi hadde planlagt å parre Alva med Llanfarian Gary i løpet av de neste dagene, blodprøver er tatt, rabiesvaksine oppdatert og alle flyavganger mellom oslo og amsterdam er finlest i tilfelle det ikke klaffet med Gary sitt norges besøk. Det var bare en liten rutinemessig detalj først- øyelysningen. Den ble alt annet enn rutinemessig. Alva ble påvist med Multifokal retinal degenrasjon. Hun blir selvfølgelig tatt ut av avl øyeblikkelig, men det værste er at at hun på sikt mister synet og blir blind.
Jeg er selvfølgelig kjempeskuffet og lei meg for at det ikke blir valper, som jeg har gledet meg veldig mye til, for jeg hadde virkelig troen på denne kombinasjonen. Men jeg er mest lei meg for at treningskompisen min får et utpreget handicap. Og jeg er veldig skremt over hvor fort det kan gå. Alva var uten anmerkninger på siste øyelysning 19.03.12 og i dag var hun affisert. Dette er en sykdom som ligger i samme gate som «working dog retinopaty» etter hva jeg forstår.
Det er både greografiske begrensninger (Rogaland), kjønn (hannhunder) miljø og en genetisk arvbar komponent som innvirker på de fleste tilfellene. Ikke har bikkja bodd i rogaland, ikke er hun hannhund, ikke har hun spist en eneste etterbyrd etter lamming, men MRD det har hun fått- mot alle odds.

Men det positive er at selv om hun har denne sykdommen er ingen andre fra vårt oppdrett ekskludert fra avl, kun om de blir øyelyst med denne sykdommen.

Så jeg håpet at 2013 skulle bli ett bedre år enn det foregående, så langt ser det dårlig ut.

Line

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: